Ledig tjänst som kyrkvaktmästare 100 %

EN FÖRSAMLING I UTVECKLING
Hölö-Mörkö församling ligger i södra delen av Södertälje kommun i Sörmland i Strängnäs stift vid inloppet till Södertälje och gränsar i söder till Trosa kommun. I församlingen finns två kyrkor, en i Hölö och en på Mörkö, båda med anor från 1100-talet, med omkringliggande kyrkogårdar. Under de senaste 30 åren har det skett en stor inflyttning i församlingen och församlingen har gått från att ha varit en utpräglad landsortsförsamling till att bli hemort för familjer med arbeten i Södertälje, Stockholm och Nyköping.

Hölö-Mörkö är en mindre landsbygdsförsamling nära storstan. Inom församlingen bor idag 3 900 personer varav 2 200 är medlemmar. Idag består arbetslaget av åtta personer plus timvikarier.

VI SÖKER
På grund av pensionsavgång söker vi nu en kyrkvaktmästare 100 % med inriktning på yttre och inre tjänst och begravningsadministration. Huvudsakliga arbetsuppgifter är kyrkogårdsskötsel, vara kyrkvaktmästare vid gudstjänster och kyrkliga handlingar med förberedelser och genomförande och begravningsadministration såsom gravärenden och kontakt med gravrättsinnehavare, lokal- och textilvård i våra kyrkor.

Vi söker dig som är social och utåtriktad, har arbetsglädje, är flexibel, arbetar likaväl självständigt som i team och delar Svenska kyrkans värderingar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av församlingsarbete och har administrativa kunskaper. För arbetet krävs god fysik.
För tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan. Körkort och tillgång till egen bil. Arbetstid är förlagd även på kvällar och helger.
Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

ANSÖKAN
Skicka in din ansökan med personligt brev och CV senast den 22/10 till holo-morko.forsamling@svenskakyrkan.se

INTERVJUER
Intervjuer sker löpande vartefter ansökningarna kommer in.

FRÅGOR
Har du frågor om församlingen och tjänsten – maila eller ring:

Åsa Lindgren, Kyrkoherde, 08-554 309 81
asa.s.lindgren@svenskakyrkan.se